T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / NİZİP - Salih Ekmekçi İlkokulu

Okuma Yazma Seferberliği

SAYIN VELİMİZ:

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve eşleri Hanımefendi Sayın Emine ERDOĞAN'ın himayelerinde Tüm Türkiye'de "Okuryazarlık Seferberliği" başlatılmıştır.

İlimiz genelinde 58.066 kadın, 7.993 erkek olmak üzere; toplam 66.059 vatandaşımızın okumaz yazmaz olduğutespit edilmiş ve bu vatandaşlarımıza en kolay ulaşmakve seferberlik kapsamında en verimli çalışmaları yapmak amacıyla bu mektuplar sizlere gönderilmiştir.

Okuma yazma öğrenmenin; insan hayatına yeni bir bakış açısı kattığı ve günlük yaşantısında birçok işini daha rahat yapmasını sağladığı önemli bir gerçektir. Başkalarına muhtaç olmadan hayatını devam ettirebilmek için vatandaşlarımızın okuma yazma öğrenmesi çok büyük önem arz etmektedir.

Bu amaç doğrultusunda; başta ailenizde, akrabalarınızda, komşularınızda, çevrenizde ve tanıdıklarınızda okuma yazma bilmeyenler var ise, il genelindeki tüm okullarımıza ve halk eğitim merkezlerimize başvurmalarının sağlanması halinde kurslara kayıtları yapılacaktır. Kurslarımız; kursiyerlerimizin istediği gün ve saatlerde, kendilerine en yakın kurumlarda açılacaktır. Kursa katılan vatandaşlarımızın kurs sonunda okuryazar olarak belge almaları sağlanacak ve bu belge ile okuryazar oldukları için ikinci kademe kurslarına kayıt hakkı elde edeceklerdir. İkinci kademe kurslarını bitirmeleri halinde ise ilkokul diploması yerine geçen belge sahibi olarak hem ehliyet kurslarına kayıt olabilecek hem de daha yüksek eğitim kademelerine (Ortaokul, Lise, Üniversite vb.) kayıt hakkı elde edebilecekleridir.

Bu kurslarımızı bitiren vatandaşlarımız; hayatlarına daha farklı bakış açısı ile daha kolay ve başarılı bir şekilde devam edebileceklerdir. Lütfen sizleri veya tüm tanıdıklarınızı en yakın okullarımıza ve Halk Eğitim Merkezlerimize bekliyoruz.

Ayrıca; aşağıdaki tabloya okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bilgileri yazılması ve bu mektubun öğrencilerimiz ile okula gönderilmesi halinde kendileri ile irtibata geçilecek ve kurs kayıtları sağlanacaktır.

 

                                                                                Bayram AKDEMİR

                                                                                    Okul Müdürü

 

HAYDİ GAZİANTEP; HEP BİRLİKTE, EL ELE, KOL KOLA OKUR YAZARLIĞA...

 

Sıra

Adı Soyadı

T.C. Kimlik No

Doğum Tarihi

Telefon No

İkamet İlçesi

1

 

 

 

 

 

2

 

 

 

 

 

3

 

 

 

 

 

4

 

 

 

 

 

5

 

 

 

 

 


  

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.02.2018 - Güncelleme: 06.04.2021 08:52 - Görüntülenme: 249
  Beğen | 1  kişi beğendi