Ock

Verimli çalışmayı etkileyen faktörler:

• Zamanı doğru yönetebilme becerisi: Zamanı iyi değerlendirememenin en önemli sebeplerinden biri performans kaygısı ve ona eşlik eden başarısızlık korkusudur. Bir diğer etken mükemmelliyetçi eğilimlerdir. Mükemmelliyetçilik; ayrıntıda boğulma, yapılan işten tatmin olmama, duygusal basınç nedeniyle çalışmaya yoğunlaşamama gibi sonuçlar doğurur. Tüm bunlar söz konusu olduğunda da, çalışmadan verim almak zorlaşır.
  • Dikkati toplayabilmek ve çalışılan konuya yoğunlaşabilmek: Dikkatimizi dağıtan birçok etmen vardır. Kafamızı meşgul eden kişisel sorunlarımız, bedensel yorgunluk, fiziksel hastalık, çalışma ortamının kimi özellikleri, karmaşık bir örgüde sunulan bilgiler ve performans kaygısı, bunlar içinde sıkça rastlananlardır. Verimli çalışabilmek için dikkat dağıtan bu tür etmenleri en aza indirmemiz gerekir.
  • Motivasyona sahip olmak: Kişi neyi, niçin çalışması gerektiğini bilmelidir. Hedeflerin varlığı çalışma isteğini artırır.
  • Öncelik sıralaması yapabilmek: Bazen çalışılacak konuların çokluğu içinde boğuluruz. Nereden başlayacağımızı bilemez ve bu zorluk içinde kilitlenip kalırız. Bu noktada yapılması gereken bir öncelikler listesi hazırlamaktır. Önce neye bakacağımızı bilirsek; önümüze, küçük ve ulaşılabilir hedefler koyabilirsek çalışmaya başlamak kolaylaşır. Birçok zaman, çalışmaya başlamak bizi tetikler ve çalışmayı sürdürmekte zorlanmayız.

Verimli Ders Çalışma-2

Ock

Öğrencilik yaşamının önemli bir parçası dersler ve ders çalışma gerekliliğidir. Yaşamımızın bu döneminde bizden beklenen en temel sorumluluk, genellikle, derslerimizden başarıyla geçmektir.  Bu da ancak düzenli bir çalışma alışkanlığıyla olur.  Ne var ki, masa başına oturup ders çalışmak, kitapların başında saatler harcamak, kişiyi, her zaman istenilen sonuca götürmeyebilir. Verimli çalışmak, başarıyı artırmaya yarayan önemli bir beceridir.

Ock

Çocukların Dikkat Seviyesini Yükseltmek İçin Neler Yapılır?

Ock

Antibiyotikleri Neden Sık Sık Kullanmamalıyız?

Ock

Tatilı Nasıl Değerlendirebiliriz ?

Bakan Selçuk'tan Öğrencilere Yarıyıl Tatili Mesajı

Veli Akademileri Kapsamında Okulumuzda Gerçekleşen Çevre Semineri

Eğitime Ara Tatil Molasi

Öğretmenlerin Adres ve İletişim Bilgileri

Ock

Okulumuz 2029-2020 Eğitim Öğretim yılı I. Dönemini  web sitesi etkin kullanımını ilçe 10. Olarak tamamladık. Bu başarıda tüm paydaşların katkısı unutulamaz. Bu başarıda katkısı olan tüm öğretmenlerimize, okul aile birliği yönetimine, öğrencilerimize, velilerimize teşekkür ederiz.

Ock

2020 Ocak ayı 15 günlük maaş farkları 23/01/2020 perşembe günü öğretmenlerimiz hesabında olacaktır. Tüm öğretmenlerimize önemle duyurulur.

Ara Tatilde Kütüphanemiz Hizmetine Devam Ediyor

Karnelerini Çeşitli Nedenlerle Alamayan Öğrenciler